måndag, maj 18, 2009

Mycket har hänt

Nu är det mycket tid som gått sen jag senast bloggade. Mycket har hänt, mest tråkiga saker men också en del solstrålar har lyst ner på oss.

Noa:

Hoa opererades den 27/4 på Söderköpings djursjukhus för Leg Perthes. Veckan efter operationen var mycket jobbiga för Noa som hade mycket ont. Vi besökte sjukgymnast och 10 dagar efter operationen var det dax för Noas första simpass. Vi har valt att simma henne på Haninge Hundhälsa, och vi trivs som fiskar i vattnet.

För ungefär en vecka sedan gav Noas mage upp efter all medecin hon ätit. Blodig diarre och svåra magsmärtor fick hon. Så jag tog bort alla medeciner och satte henne på skonkost, ännu har hon inte återhämtat sig helt men vi har börjat gå tillbaka till hennes valpfoder så smått igen.

Nu såhär ganska exakt 3 veckor efter operation har vi en pigg och glad liten toytjej. Som mer och mer pånytt lär sig att gå på 4 ben.

Vilma:

Har haft besvär med klåda nu under någon månad. Ätit antibiotika mot infektioner i huden, behandlats mot rävskabb i förebyggande syfte. Men klådan har fortsatt, så nu äter hon ett specialfoder för att kunna se om det är ett födoämne hon är överkänslig mot.

Vilma har äver börjat spara ut sina ben igen, och vi har faktist kommit oss en bit på vägen sen i februari då hon sist klipptes i continental. Jag hoppas kunna ställa henne igen i höst, sen kör jag på med henne både i Sverige och utomlands tills nästa sommar, för då ska hon bli korthårig.

Agillityn har jag kommit igång med ordentligt nu. Tränar tre gånger i veckan och har faktist gått och anmält oss till en hoppklass den 6 juni. Hur ska detta sluta?
Sådär, nu börjar jag på en ny kula, och hoppas att skrivlusten kommer tillbaka.
Lämna gärna en hälsning ;)

4 kommentarer:

 1. Vilken liten kämpe Noah är!! och hur mycket har inte pälsen vuxit på Vilma!! JÖsses

  SvaraRadera
 2. Kul med uppdateringar även om en del av era äventyr kunde ha kvittat kanske! Men Noa fixar detta ska du se & snart slåss Wilma & Viccan i ringarna igen!!

  SvaraRadera
 3. Hoppas att Noa kryar på sig snabbt!
  Hon verkar vara en riktig kämpe lilltösen

  Kul att du kommit i gång med agilityn.
  var tränar ni?
  Vi kanske ses den 6 juni vi ska också tävla då

  Massor av krya på sig kramar till Noa
  och lycka till kramar på agilityn
  Ninni från forumet

  SvaraRadera
 4. Vad fint hon simmar lilla Noa. Skönt att det verkar gå åt rätt håll nu med hundarna! Och visst är agility roligt?? Jag och Maja har precis börjat en nybörjarkurs agility. :D
  Ha det bra och lycka till med hundarna!

  SvaraRadera