måndag, maj 28, 2012

Svensk, Dansk, Finsk och Estninsk Utställningschampion!

Nu kommer ett skrytinlägg, så jag vill varna känsliga läsare! Jag sitter här i soffan, med hundarna kring mig. Vi har bara tagit det lugnt idag, gått en lång promenad, ätit en god middag och nu ska vi spendera kvällen framför tv:n. De senaste 10 dagarna har varit hektiska. Förra fredagen åkte jag och Cecilia till Tallinn med Nuka och Sam (Lina Moes aprikosa mellanhane). Vi anlände på lördag morgon och begav oss direkt till utställningsplatsen som låg några mil utanför staden. I ett jättefint område på en lummig skolinnergård hade Cavailerklubben utställning för grupp 9. Nuka var först in i ringen, Excellent och BIR med CERT och därmed Estnisk Utställningschampion med en fantastisk kritik: "super moving dog whit excellent size and quailty, nice alert expression, excellent front and hind angulations that continues his excellent movements" dömde gjorde Philip Carthy, Irland. Han visade sig så glatt och verkligen showade ända in i BIS:et där han var med fram till den sista gallringen. Även Sam tog sitt sista Cert och blev CH, en minst sagt lyckad resa! Ihelg var det dags igen, först Vallentuna och sedan Österbybruk. Jag kan tala om att jag inte var alltför peppad över att kliva upp och åka till Österbybruk efter en inte så lyckad dag i Vallentuna och en hel kvälls jobb efter det, men i efterhand så är jag glad över att vi släpade oss ner till bilen och åkte iväg. Jag gick in i ringen med ett mål, att vi skulle ha roligt och så hoppades jag på ett excellent med CK så vi skulle ha chans på ett CACIB. Nuka skötte sig exemplatiskt, visade sig glatt även om det var hett i solen! Vi fick vårat excellent och vann sedan öppenklassen med CK - min dag var gjord! In igen i bästa hane och vinner igen, får CERT och CACIB, jag kom skakande ut ur ringen när jag inser att han blivit Svensk Champion. Min sambo Daniel står där som ett frågetecken och jag ringer några paniska samtal till vänner innan det är dags för BIR/BIM. In i ringen en sista gång och Nuka blir BIR, känslan av att vinna BIR med en grå pudel, av 22 dvärgar, som jag har klippt och visat själv! Helt ofattbart! Helt plötsligt så glömmer man bort alla tidiga mornar, alla mil i bilen och alla hotellnätter/båtresor man suckat över. Han är så fantastisk fin våran lilla Nukster, jag vill passa på att tacka Iris för att jag fick köpa honom och Karoliina för att hon tar så väl hand om honom. Nuka kommer visas i championklass framtills augusti då han kommer klippas ner och lägga utställningskarriären på hyllan för en tid framöver, kanske kommer han visas igen om några år. Men just nu ska han bara få vara hund och vi hoppas på meriter i andra hundsportgrenar. Tack för alla grattisar och tack till alla som hejat fram oss! Tina & Nuka

3 kommentarer:

 1. Ni är så skitagörajäkla bra!! Massor av grattis igen & nu ser vi fram mot Viccan & Nukas dejt framme i nov!! Måste ju bara bli mirakelvalpar!!
  Kramar Marika, en av dom som fick paniksamtal!!

  SvaraRadera
 2. Dear Tina, we here in Germany are very pleased with your success.
  To breed a good dog is only the first step. Then he needs a lot of care, training, education, and especially lots of love and fun. All of this has Nuka received from you and Karoliina. Perfect grooming and handling made ​​the success possible.
  Now you can be very proud!

  Best wishes
  and many kisses for Nuka
  send Iris and the whole family "Vom Reitenden Roland"

  SvaraRadera
 3. BRA kämpat du!! :-) Kram

  SvaraRadera